Dramska radionica SCENSKI GOVOR I POKRET

Hrvatski sabor kulture

Hrvatski sabor kulture i glumac Robert Kurbaša pozivaju vas da upoznate i usavršite tajne scenskog zanata na dramskoj radionici SCENSKI GOVOR I POKRET koja će biti održana 4. i 5. lipnja 2022. u Visokom. Scenski govor i scenski pokret dva su najznačajnija segmenta scenske umjetnosti, stoga je ova radionica namijenjena svima koji žele pobliže upoznati njihove osnove te unaprijediti svoje vještine scenskog iskaza. U nastavku pronađite program i opis radionice te upute za prijavu.

Stečene vještine javnog scenskog nastupa kroz ovu radionicu mogu se iskoristiti u najrazličitije svrhe scenske komunikacije i javnog govora, ali ponajviše u radu na ulozi u nekom kazališnom komadu.
Kroz rad na zadanom proznom ili poetskom tekstu radit će se na usavršavanju vještina javnog govora i pokreta polaznika koji će se na taj način suočiti s teškoćama koje javni nastup podrazumijeva. Loša postura tijela, nedovoljna artikulacija, lijenost govornog aparata, trema, (ne)pravilno disanje, pogrešan pristup sadržaju... - sve su to problemi na koje nailazimo u javnom nastupu. Radionicom „Scenski govor i pokret“ nastojat će se uz pomoć voditelja detektirati i osvijestiti navedeni problemi, a samim time započeti i proces njihovog rješavanja.
Radionica je osmišljena interaktivno te uz individualan pristup voditelja svakom od aktivnih sudionika, dok će pasivni sudionici imati priliku učiti na temelju rada aktivnih sudionika i voditelja.

PROGRAM

SUBOTA, 4. lipnja 2022.
10:30 – 15:30 h
(pauza prema dogovoru voditelja i sudionika)

- upoznavanje voditelja i polaznika
- uvodno predavanje
- položaj tijela, artikulacija, razgibavanje govornog aparata, disanje
- rad na tekstu (scenski govor)
- pitanja i odgovori

NEDJELJA, 5. lipnja 2022.
10:30 – 14:30 h
(pauza: 12:30 – 13:00)

- vježbe opuštanja
- rad na osvješćivanju i uporabi tijela u izražajne svrhe – scenski pokret
- završni ogledni scenski nastup (scenski govor i pokret u cjelini)
- evaluacija radionice i završno slovo
- dodjela potvrda o sudjelovanju na radionici


Više informacija o programu i prijavama na:  https://bit.ly/3akVNEM


Tagovi:

Podijeli ovu stranicu

VRH