POSTOVI (Novosti | Najave | Blog)

Hrvatski sabor kulture

Natječaj za stručnog/u suradnika/cu HSK-a

Predmet: Objava natječaja za stručnog/u suradnika/cu za kazališnu, književnu i likovnu kulturu HSK-a.

Dana 9. studenoga 2023. godine, Hrvatski sabor kulture raspisao je natječaj za stručnog/u suradnika/cu za kazališnu, književnu i likovnu kulturu HSK-a. Natječaj vrijedi do 26. studenoga 2023.

Uvjete natječaja pronađite na dnu stranice.


Opširnije
33. SUSRET HRVATSKIH PLESNIH ANSAMBALA

U subotu 26. 11. 2022. plesači će se ponovno okupiti na plesnom podu Pučkog otvorenog učilišta u Velikoj Gorici s početkom u 19 sati. Ulaz je slobodan, a ukoliko niste u mogućnosti svojim dolaskom podržati ovaj plesni projekt, možete nas uživo pratiti putem Youtube i Facebook kanala HSK-a.

Opširnije
„Zapjevat' ću i Bože pomozi…“ – radionica tradicijske glazbe i plesa za voditel

KUD „Metković“ organizira radionicu tradicijske glazbe i plesa za voditelje i članove folklornih skupina, društava i udruga pod nazivom „Zapjevat' ću i Bože pomozi…“ glazbeno plesna kultura jadranskog i dinarskog područja s naglaskom na Dubrovačko-neretvansku županiju i Zapadnu Hercegovinu Voditelji seminara su dr.sc. Joško Ćaleta i prof. Vidoslav Bagur. Za sve dodatne informacije možete se obratiti Zdravku Obradoviću, tajniku KUD-a „Metković“ na mob: 091/685-3370 i Kristini Roglić, na mob: 095/920-4333 ili mail: kud.metkovic@gmail.com. Prijave traju najkasnije do 10. studenog 2022.

Opširnije
Dramska radionica: DRAMATIZACIJA I REŽIJA

Ovogodišnju kazališnu sezonu Hrvatski sabor kulture završava novom dramskom radionicom pod nazivom "Od teksta do predstave: DRAMATIZACIJA I REŽIJA". Radionica će biti održana 12. – 13. studenoga 2022. u Velikoj dvorani Hrvatskog sabora kulture u Zagrebu (Zvonimirova 17), pod vodstvom dramaturginje i dramske pedagoginje Nine Horvat i istaknute hrvatske redateljice Nine Kleflin. U nastavku pronađite opis i program radionice koja će biti realizirana uz materijalnu potporu Grada Zagreba.

Opširnije
29. Susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava

29. Susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava biti će održan 5. i 6. studenoga 2022. u dvorani Preporod u Dugom Selu s početkom u 19 sati.

Na njemu će se natjecati odabranih 19 tamburaških orkestara i sastava u četiri kategorije.

Stručno povjerenstvo 29. Susreta činit će: Igor Kudeljnjak, Siniša Leopold i Ivan Potočnik.

Opširnije
41. Susret hrvatskih zavičajnih književnika

Nakon virtualnog 39. i 40. izdanja, radosno dočekujemo 41. Susret hrvatskih zavičajnih književnika koji nakon dvije godine ponovno uživo okuplja čuvare i baštinike našega jezika i pisane riječi. Prijenos iz Velike dvorane HSK-a pratite na Facebooku ili Youtube kanalu Hrvatskog sabora kulture 25. lipnja od 11 h ili nam se pridružite uživo

Opširnije
Dramska radionica SCENSKI GOVOR I POKRET

Hrvatski sabor kulture i glumac Robert Kurbaša pozivaju vas da upoznate i usavršite tajne scenskog zanata na dramskoj radionici SCENSKI GOVOR I POKRET koja će biti održana 4. i 5. lipnja 2022. u Visokom. Scenski govor i scenski pokret dva su najznačajnija segmenta scenske umjetnosti, stoga je ova radionica namijenjena svima koji žele pobliže upoznati njihove osnove te unaprijediti svoje vještine scenskog iskaza. U nastavku pronađite program i opis radionice te upute za prijavu.

Opširnije
Predstavljanje monografije Herci Ganza „Nima vaki testamenta“

Zaklada Ljubo Stipišić Delmata poziva Vas na svečano predstavljanje monografije Herci Ganza „Nima vaki testamenta“-biografija Ljube Stipišića Delmate u Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu u Zagrebu, u utorak, 24. svibnja 2022., u 19 i 30 sati.

Opširnije
62. Festival hrvatskih kazališnih amatera

Čak 20 kazališnih skupina, više od 300 glumaca i kazališnih entuzijasta nastupit će u Vodicama na 62. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera. Tijekom dva svibanjska vikenda, 20. - 22. 5. te 27. - 29. 5. u Vodicama ćemo gledati najbolje hrvatske amaterske kazališne predstave iz gotovo svih krajeva Hrvatske, odabrane u selekciji za ovogodišnji Festival. U nastavku pronađite sudionike i predstave ovogodišnjeg, 62. po redu, FHKA, a festivalski program objavljujemo uskoro.

Opširnije
37. Smotra folklora jadranske Hrvatske ‘Na Neretvu misečina pala’

Od četvrtka, 19. svibnja pa do nedjelje, 22. svibnja u Metkoviću se održava 37. Smotra folklora jadranske Hrvatske ‘Na Neretvu misečina pala’. I ovogodišnja Smotra održava se u organizaciji KUD-a Metković te Ustanove za kulturu i sport Metković, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija RH. Uz Ministarstvo, organizaciju Smotre pomogli su Dubrovačko-neretvanska županija i Grad Metković.

Opširnije

Podijeli ovu stranicu

VRH