ONLINE GLAZBENI SEMINAR HSK: ARANŽIRANJE ZA TAMBURAŠKE ANSAMBLE I ORKESTRE

Hrvatski sabor kulture

Hrvatski sabor kulture poziva Vas na ONLINE GLAZBENI SEMINAR ARANŽIRANJA ZA TAMBURAŠKE ANSAMBLE I ORKESTRE koji će biti održan pod vodstvom skladatelja i dirigenta Siniše Leopolda, a uz materijalnu potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske dana 15. i 23. svibnja 2021. na web platformi ZOOM.

U Hrvatskoj djeluje velik broj amaterskih tamburaških ansambala i orkestara koji imaju stalnu potrebu za novom literaturom kao i glazbenim aranžmanima prilagođenim njihovim specifičnim potrebama. Cilj seminara omogućiti je rijetko dostupnu edukaciju i program stručnog usavršavanja iz područja glazbene kompozicije i aranžiranja za tamburaške orkestre, a time doprinijeti kvaliteti i stimuliranju glazbenog stvaralaštva.
Bogatstvo hrvatske tradicijske glazbene baštine, kao i velik broj aktivnih tamburaških ansambala poticaj su voditeljima i skladateljima na priređivanje novih glazbenih obrada. Rezultati njihovog rada direktno utječu na repertoar hrvatskih tamburaških ansambala, a time i na (kvalitetan) razvoj glazbene amaterske kulture i očuvanje baštinskih vrijednosti RH. Obzirom na manjak obrazovnih programa ovakvog tipa i potrebe na terenu, Seminar će biti otvoren polaznicima različitog stupnja predznanja.

OPIS PROGRAMA
Program Seminara bit će koncipiran kroz teorijski i praktični dio kojim putem će polaznici dobiti znanje o stručnoj literaturi, osnovama instrumentacije, glazbene teorije i harmonije te osnovama priređivanja za amaterske tamburaške sastave i orkestre s analizom relevantnih primjera iz literature, s ciljem praktične primjene stečenog znanja u pisanju vlastitih aranžmana i transkripcija za različite tamburaške ansamble. Na taj se način želi potaknuti razvoj i podrška stručnim voditeljima u cilju unaprjeđenja rada orkestara i afirmacije amaterske glazbene scene koja čini važan dio hrvatske kulture.
Seminar je koncipiran kao interaktivna glazbena radionica koja će biti održana u 4 termina dana 15. i 23. 5. 2021. Uključuje teorijski i praktični dio kroz koje će sudionike voditi skladatelj i dirigent Siniša Leopold i moderatorica webinara Srđana Vrsalović, stručna suradnica HSK-a. Polaznici seminara moći će sudjelovati kao aktivni i pasivni sudionici u programu.
Sudionici seminar prate uživo putem ZOOM aplikacije, a seminar će obuhvatiti: predavanja voditelja, samostalan i zajednički rad polaznika i voditelja.
Prijave su otvorene za sve zainteresirane.
Sve informacije dostupne su i na web stranici HSK na linku: https://bit.ly/3aRbKAc


Detaljan opis seminara

Podijeli ovu stranicu

VRH